Test Footer

5 Ekim 2017 Perşembe

SABAH STRATEJİSİ


ABD İstihdam Raporu sabahına küresel ekonomideki canlılığı teyit eden veri akışı ile uyanıyoruz.
S&P500, vadeli işlemlerde yatay, Dolar / TL kotasyonları 3,5871 seviyesinden geçiyorlar. Haftanın küresel verisini ABD Çalışma Bakanlığı, TSİ 15:30'da açıklayacak. Piyasa, tarım dışı istihdamın 80bin kişi artmasını, işsizlik oranının %4,4 seviyesinde sabit kalmasını bekliyor. Eylül ayında haftalık çalışma saati beklentisi 34,4 iken saat başı ücretlerin %0,3 oranında artış kaydettiği düşünülüyor. Ağustos - Eylül dönemindeki kasırgalar nedeniyle bugünkü rapor, ekonomik değerinden çok meteorolojik değeriyle öne çıkmakta. Çünkü; kasırgaların etkisiyle ilgili dönemde ekonomik verilerde sapmalar meydana geleceği biliniyor. Bakanlık yaptığı açıklamada Eylül ayı verisinde ciddi bir sapma ile karşılaşabileceğimizi önceden belirtti. Ancak bakanlık sapmanın ne kadarının doğa olaylarından kaynaklanacağını açıklamayacak. Kasırgaların ekonomi üzerindeki etkisini biz ekonomistler ölçmeye çalışacağız.

Gelişmiş Ülkeler'de 2017 yılı işgücü piyasasındaki güçlenmeyle geçti. Artan ticaret hacimleri üretimi desteklerden, artan istihdam tüketimi sürükleyen faktördü. Gelişmiş Ülkeler'de iktisadi faaliyet canlılığını sürdürüyor. FED, Aralık ayında faiz arttırma konusunda samimi. Şu ana kadar açıklanan veriler, kasırga etkisinin sınırlı kalabileceğini belirtmekte. Bu da arkada yatan canlı iktisadi faaliyet yaklaşımı ile örtüşmekte. ABD'de açıklanacak bir diğer veri ise TSİ 17:00'de toptan satış envanterleri.

Türkiye açısından takip edeceğimiz bir diğer veri sabah TSİ 9:00'da Almanya'da açıklanacak Fabrika Siparişleri. Pazartesi günü yurt-içinde Ağustos ayı sınai üretim verisini izleyeceğiz. Sanayi verisi öncesinde Almanya'daki verinin gücü bize üçüncü çeyrekle ilgili fikir sunacak. Bu sene iki zaman serisi arasındaki eş-zamanlılık azalmasına karşın eğilim açısından iki seri birbirleri ile uyumlu seyrediyorlar. Almanya'da açıklanan PMI değerleri üçüncü çeyrekte ekonominin gücünü koruduğunu gössterdi. Bugün açıklanacak verinin de Alman sanayisinin canlılığını yansıtması beklenebilir. Piyasa aylık %0,7 oranında artış bekliyor. Günün sonunda TSİ 17:30'da Hazine Müsteşarlığı, Eylül ayı nakit dengesini açıklayacak.

Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr

                                   ***
                               Yasal Uyarı

 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırımm danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder