Test Footer

17 Ekim 2017 Salı

İkinci yarıda sınırlı kar satışları yaşansa da BIST'in pozitif görünümünü koruması beklenmektedir.

Gün İçi Yorum(Şeker Yatırım)

Güne hafif pozitif başlayan BIST-100 endeksi bu eğilimi güçlendirerek günün ilk yarısını %1,01 yükselişle 107.554'den kapattı. 
Yurtdışı borsaların yatay seyrettiği günde BIST pozitif ayrışarak yükseliş eğilimini güçlendirdi. ABD ile vize krizi devam etmesine ve Jeopolitik gelişmelere rağ-men BIST yükselişini güçlendirerek devam ettiriyor. BIST'in güçlü performansında yaklaşan bi-lanço dönemine ilişkin pozitif beklentiler etkili oluyor.
Özellikle endeks ağırlığı yüksek sanayi his-selerindeki pozitif beklentiler BIST'in yükselişin de şuan için etkili olan ana faktör olarak görünü-yor. Üstelik Aralık ayında Fed faiz artışına kesin gözüyle bakılırken ve 2018 yılı için faiz artırımı beklentileri kuvvetlenirken BIST'in güçlü performans göstermesinde 3. çeyreğe ilişkin güçlü bü-yüme beklentileri de etkili görünüyor. İkinci yarıda ABD'de açıklanacak sanayi ve kapasite kulla-nım endeksi verileri izlenecek. Verilerin piyasa etkisinin sınırlı kalması beklenir. Kerkük'teki geliş-meler Jeopolitik riskler açısından izlenmeye devam edilecek. izlenmeye devam edilecek. Yurtiçi tahvil faizleri ABD tahvil faizlerindeki eğilime paralel yüksek seyrini devam ettirirken, BIST'te bankacılık hisseleri faizlerdeki yüksek seyrin de etkisiyle negatif ayrışmaya devam ediyor. Tek-nik olarak düzeltme sürecini sonlandıran BIST-100 endeksi yeni zirveler hedefleyerek yükselişini bilanço dönemi sonuna kadar devam ettirebilir. İkinci yarıda sınırlı kar satışları yaşansa da BIST'in pozitif görünümünü koruması beklenmektedir.
Endeks kısa vadede 105.500 üzerinde kaldıkça yükselişini kadar devam ettirmesi beklenmekte-dir. Yükselişin kısa vadede güç kazanması için 107.700'ün geçilmesi gerekiyor. Bu seviye üze-rinde endeksin yeni zirve seviyeler hedefleyerek yükselişini devam ettirmesi beklenmektedir. MACD gibi orta vadeli göstergelerdeki ve hareketli ortalamalardaki pozitif eğilim geri çekilmeler olsa da yükselişin güçlenerek devam edeceğine işaret etmektedir. Ancak kısa vadeli göstergele-rin aşırı alımma gelmesi ve momentumdaki zayıflama kısa vadeli kar satışları görülebileceğine işaret ediyor. Endeksin 107.700'leri hacimle yukarı kıramaması durumunda 106.800'lerei doğru geri çekilme yaşanabilir. Bu seviyeye doğru gerileme kısa vadeli alım fırsatı olarak izlenebilir. Endeksin düşük hacimle 107.700 üzerine yönelmesi ise kısa vadede Sat-Al trade için satış fırsa-tı olarak değerlendirilebilir.

Şeker Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
www.sekeryatirim.com


                                  ***
                               Yasal Uyarı

  Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder