Test Footer

17 Ekim 2017 Salı

GÜNÜN ÖNEMLİ SEKTÖR VE ŞİRKET HABERLERİ

ŞİRKET HABERLERİ


Hürriyet Gazetesi (HURGZ, Nötr): Şirketin en son kamuya açıklanan 30.06.2017 tarihli finansal tablolarında, 806 m2'si kiralık alan olup Yatırım Amaçlı Gayrimenkuller altında, geriye kalan 8.444 m2'lik alan ise Maddi Duran Varlık kalemi altında toplam 727bin TL değer ile takip edilmekte olan, Trabzon'da kayıtlı bulunan 9.250m2 büyüklüğündeki gayrimenkulün satışı ile ilgili çalışmalara başlanmıştır.

Tüpraş (TUPRS, Öneri "EKLE", Nötr): Şirket tarafından yurtdışında ihraç edilecek 7yıl vadeli, 700mn USD nominal değerli ve %4,5 sabit kupon faiz oranlı Borçlanma Aracı ihracına ilişkin yüklenim sözleşmesi 16.10.2017 tarihinde imzalanmıştır. Söz konusu ihraç dün SPK tarafından onaylanmıştır.

Türk Hava Yolları (THYAO, Öneri "AL", Nötr), DO-CO (DOCO, Negatif):
Türk Hava Yolları A.O.'nın İstanbul Yeni Havalimanına taşınması ile birlikte söz konusu havalimanında ikram hizmeti tedariki hususlarıyla ilgili olarak firmalarla görüşmelere başlanmış olup bu kapsamda SATS Ltd (SATS)'ın iştiraki olan SATS Investments Pte. Ltd. (SIPL) ile bir niyet anlaşması imzalanmıştır. Söz konusu niyet anlaşması kapsamında gerekli ön şartların gerçekleşmesi hukuki, idari ve düzenleyici onayların alınması üzerine ilgili kuruluşça ikram hizmetleri konusunda yatırım yapılması söz konusu olabilecektir. THY'nin ikram hizmeti tedarikini DO-CO yapmaktaydı.

SEKTÖR HABERLERİ

Bankacılık Sektörü: Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi'nin yayınladığı Eylül ayı çek raporuna göre; 2017'nin 9 aylık döneminde bankalara ibraz edilen toplam çek tutarı, geçen yılın aynı dönemine göre %8 artarak 565 milyar TL, toplam çek adedi ise %9 azalarak 15 milyon adet seviyesinde gerçekleşti.

DİĞER ŞİRKET HABERLERİ

Işıklar Enerji (IEYHO, Nötr), Çemaş Döküm (CEMAS, Nötr): Yönetim Kurulu tarafından, Şirketin dolaylı bağlı ortaklığı Özzışık İnşaat ve Enerji'ye olan borcuna mahsuben Işıklar Enerji aktifindeki Çemaş Döküm Sanayi paylarından beher değeri 2,0443 TL olarak hesaplanan 25,7mn adet Çemaş payının Özışık'a satılmasına oybirliği ile karar verilmiştir. Söz konusu işlem sonrasında Şirketin Çemaş sermayesindeki pay oranı % 65,64, Özışık'ın pay oranı % 10,84 olacak olup, Çemaş'ın yönetim kontrolünde bir değişiklik olmayacaktır.

Ulusoy Un (ULUUN, Sınırlı Pozitif): Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) tarafından 02.10.2017 tarihinde açılan Buğday Unu ihalesine Şirket'in vermiş olduğu teklif kapsamında firma uhdesinde kalan miktar 10.12.2017 tarihine kadar Gazze'ye teslim edilecektir. İhale bedeli 3,2mn TL'dir.



Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr

                                   ***
                               Yasal Uyarı

 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder