Test Footer

15 Ekim 2017 Pazar

GÜNÜN ÖNEMLİ SEKTÖR VE ŞİRKET HABERLERİ













Aselsan (ASELS, Öneri "TUT", Sınırlı Pozitif): Aselsan ile Savunma Sanayii Müsteşarlığı arasında Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Projesi ile ilgili olarak imzalanan sözleşme değişikliği ile Aselsan'a toplam 350mn TL tutarında ilave sipariş verilmiştir. Sözleşme değişikliği kapsamında teslimatlar 2019 yılına kadar tamamllanacaktır.

Aselsan'ın bakiye siparişleri Haziran ayı sonunda 6,4 milyar dolar seviyesinde idi. Aselsan Haziran ayı sonundan itibaren, son ek sipariş dahil toplamda yaklaşık 329mn dolarlık yeni sözleşmeler imzalamıştır. Bakiye siparişlere yeni projelerin eklenmeye devam etmesi şirket için olumludur.

Ereğli Demir Çelik (EREGL, Nötr): Corus International Trading Ltd. Şirketi -yeni unvanı Tata Steel International'ın 2010 yılında şirkete açmış olduğu tazminat davasıyla ilgili son durumu paylaşmıştır. Buna göre, yapılan yargılama sonucunda, Mahkeme yetkisizlik nedeniyle davanın usulden reddine karar vererek, dosyayı Karadeniz Ereğli 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne göndermiştir. Devam etmekte olan davanın bir sonraki duruşma tarihi 19 Ekim 2017 günüdür.

Halk GYO (HLGYO, Nötr): Şirket portföyünde yer alan ve kentsel dönüşüm sürecine giren "Caddebostan Bina"nın inşaat yapı ruhsatı alınmıştır.

İş Bankası (ISCTR, Öneri "EKLE", Nötr): İş Bankası, Industrial and Commercial Bank of China'dan (ICBCC), ICBC Turkey Bank A.Ş.'nin koordinatörlüğünde 250mn USD tutarında kredi temin etti. Vadesi 3 yıl bir hafta olan kredi, genel kurumsal amaçlar ve dış ticaretin finansmanı çerçevesinde kullandırılacak. Kaynak: Basın


Katmerciler (KATMR, Pozitif): Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile şirket arasında, Yeni Nesil Kriminal İnceleme Aracı (KIRAÇ) projesi kapsamında olan araçların temini için 73,4mn TL ve 11,4mn EUR toplamı tutarında sözleşme imzalanmıştır. Sözleşmeye konu teslimatlar 2018 yılında gerçekleştirilecektir.

Diğer yandan, Şirket geçen yıl başlatılan pay geri alım programının sonlandırılmasına ve payların BİST pay piyasasında 16.10.2017 tarihinden itibaren satışına ilişkin duyuru paylaşmıştır.

Turcas Petrol (TRCAS, Nötr): Hali hazırda Şirket'in %100 doğrudan bağlı ortaklığı konumundaki TEHAŞ'ın tüm aktif ve pasifleri ile birlikte bir kül halinde Şirket'e devrolunması suretiyle kolaylaştırılmış usülde birleşme işleminin gerçekleştirilmesi için SPK'ya başvuru yapılmıştır.

SEKTÖR HABBERLERİ

Kurumlar Vergisi: TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen 130 maddelik torba tasarıda daha önce kabul edilen maddelerden olan kurumlar vergisini finansal kuruluşlarda kalıcı olarak %22'ye yükselten madde tasarıdan çıkarılırken, kurumlar vergisinin tüm kurumlar için 2018-2020 döneminde %20'den %22'ye çıkarılmasına dair önerge kabul edildi. Öte yandan önerge ile Bakanlar Kurulu'na kurumlar vergisini yeniden %20'ye düşürme yetkisi de veriliyor. (Kaynak: Reuters)


Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr

                                   ***
                               Yasal Uyarı

 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşleerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder