Test Footer

17 Ekim 2017 Salı

Doların makus talihi değişiyor mu?

Doların makus talihi değişiyor mu?

John Taylor'un başkanlık yarışında burun farkıyla öne geçmesi piyasalardaki hareketliliği artırdı. Taylor modelinin uygulanması durumunda Fed faizlerinin önümüzdeki senelerde %3'ün üzerine yükselebileceği endişesi ile dolar yükselirken, gelişmekte olan ülke varlıkları değer kaybetti.

Taylor'un son yayınladığı makale ve yaptığı konuşmalar eskisine göre daha az şahin bir tablo çiziyor. Bununla birlikte 2018 ve 2019'da toplamda 50 baz puan faiz artışı fiyatlayan piyasalar kadar güvercin değil. Taylor'un başkanlığında bir Fed doların makus talihini değiştirebilir.
Doların güçlendiği bir senaryoda kısa vadede gelişmekte olan varlıklarda satış baskısı artabilir. Ancak küresel büyümenin güçlendiği bir ortamda gelişmekte olan piyasalarda orta vadede yukarı yönlü trendin devam edeceğine inanıyoruz.
Güçlü şirket karlarını satın alan Borsa İstanbul dün gelişmekte olan piyasalardaki satış dalgasına rağmen dün yükselişini sürdürdü. ABD vadelileri ve Türk lirasının sabah ilk işlemlerdeki seyri Borsa İstanbul'un güne hafif yükselerek başlayacağını gösteriyor. ABD heyeti ile vize krizi üzerine yapılacak görüşmeler ve Fed bahislerinde Taylor'un performansına göre piyasalarda oynaklık artabilir.

Şirketler cephesinde günün haberi THY'nin yeni havalimanında ikram hizmeti için Singapur'lu SATS ile iyi niyet anlaşması imzalaması. Faaliyetlerinin %40'ını THY'den sağlayan DOCO hisselerinde bu haber üzerine sert bir satış dalgası bekliyoruz. Ancak hissenin son iki ayda endeksin %27 gerisinde kaldığını da belirtelim. Haberin THY üzerinde bir etkisi olmasını beklemiyoruz.



İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
 www.isyatirim.com.tr

                                 ***
                               Yasal Uyarı

 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder